Verslag controle Rallyhappening

📁 DHRC, Rallynieuws 🕔25.september 2024
Verslag controle Rallyhappening

Afgelopen maandag en dinsdag heeft onze secretaris Jürgen Donders samen met Martin Roosenboom de DHRC Rallyhappening gecontroleerd. Zo heeft hij het ervaren:

“Het is wederom een prachtige rit die Martin er weer van heeft gemaakt. De voornaamste kenmerken: 

  • intekenen gaat vlotjes, ik heb maar één keer twee mogelijk kortste routes met elkaar moeten vergelijken;
  • desondanks zit er voldoende uitdaging in, maar die kom je veelal pas tegen tijdens het rijden;
  • het is een rustig gebied met veel fonkelnieuwe wegen en weinig fietsers en wandelaars (ondanks het mooie weer);
  • er kan heerlijk vlot worden doorgereden, we hebben weinig hoeven keren.

En natuurlijk zorgt ‘Van der Valk’ straks ook weer voor een uitstekend diner en lunch. Martin wisselt systemen af met zijn (beroemde) pijlen en puntensysteem (kortste, één-na-kortste en vrije route) waar wegen in beide richtingen mogen worden bereden, pijlen kortste route, eveneens in een versie ‘met zo min mogelijk rode wegen’ en ingetekende lijn; deze laatste systemen met ‘wegen slechts in één richting berijden’. Het is dus wel zaak om scherp te blijven en je te blijven realiseren met welk systeem je bezig bent. 

Zo’n rit controleren is ook altijd een wedstrijd tussen uitzetter en controleur. Ik deed dus mijn best om ogenschijnlijk zichtbare onlogische wegaansluitingen en wegliggingen tijdig op te merken, maar in veel gevallen bleek de weg er gewoon te liggen. Hoe heeft men het kunnen verzinnen om zo’n weg zo vreemd gevormd aan te leggen in zo’n ‘leeg’ landschap… Wat de score is geworden? Dat houden we geheim, evenals de valletjes en instinkers die Martin voor jullie in petto heeft.”

En voor diegenen die onze secretaris een beetje kennen: hij heeft de valletjes van Martin niet nog uitdagender gemaakt, integendeel…

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten